Red Line Oljor

Tillverkare av motorer rekommenderar idag uteslutande fullsyntetiska oljor för att uppfylla deras servicekrav. Oljor som skall fungera under många mil och ofta under tuffa villkor.

Red Line Oil utvecklar och tillverkar ett mycket omfattande program av oljor avsedda för allt från vanlig vardagskörning till riktigt extrem racing. Gemensamt för alla våra oljor är att de är Polyolester baserade. En synetoljebas som hämtas från växtriket. Denna oljebas är den mest avancerade som finns att tillgå med egenskaper som stabil viskositet, hög miljövänlighet, extrem vidhäftningsförmåga på metall samt hög temperaturstabilitet. Egenskaper som gör att Din motor får bästa möjliga skydd och hållbarhet samtidigt som den skapar förutsättningar för att motorn skall ge högsta möjliga prestanda med bästa möjliga miljöpåverkan.


RED LINE MOTOROLJA

Red Lines fullsyntetiska oljor är unika i flera avseenden. Exempelvis är de polyolesterbaserade, det vanligaste smörjmedlet som används i bl a Formel 1 motorer. Red Lines fullsyntetiska oljor smörjer motorns alla delar mycket effektivt, även vid de nya långa serviceintervallerna (15.000 till 30.000 km). Regelbunden service med Red Lines motorolja sparar bränsle, minskar risken för missljud från ventilerna och minskar slitage på bl a kamaxlar och andra motorkomponenter.

Red Line Motoroljor


RED LINE VÄXELLÅDSOLJA

Växellådor, både manuella och automatiska, samt slutväxlar är smörjoljeområden som sällan eller aldrig får något underhåll. Tyvärr är serviceintervaller i princip helt borttagna från tillverkarna utom när det gäller taxiapplikation.

Generellt gäller att alla oljor åldras/slits, det tillkommer avnötningsprodukter och kondensvatten till oljan, samtidigt som många oljor även tappar sina viskositetsegenskaper. Detta leder till oönskat slitage, högre bränsleförbrukning och sämre växlingsfunktion.

Red Line Oil tillhandahåller oljor för alla typer av transmissioner. Alla produkterna är fullsyntetiska och bygger på samma idé; att ge bästa möjliga skydd och funktionalitet för ett långt och tryggt bilägande.

Red Lines oljor ger ofta en märkbar förbättring av växlingskvaliteten under alla driftsförutsättningar

Red Line Växellådsoljor


RED LINE TILLSATSER

Dagens bränslesystem är mycket sofistikerade. De styr och kontrollerar bränsleblandning och förbränningsresultat kontinuerligt. För att dessa system skall fungera till 100% krävs det att alla ingående komponenter är rena, att alla rörliga delar fungerar utan att det kärvar och att de kan göra det under lång tid utan att slitage uppkommer.

Våra bränsletillsatser är utvecklade för att ge skydd och renhet i bränsle- och förbränningssystem så att motorn kan arbeta optimalt under mycket lång tid.

Optimala driftsförutsättningar ger låg bränsleförbrukning och rena avgaser.

Red Line Tillsatser


RED LINE ÖVRIGT

Red Line Oil tillverkar även ett högkvalitativt sortiment av fetter, stötdämpar- och styrservovätskor. Produkter med ett mycket brett användningsområde för att underlätta service och funktion.

Red Line Övriga Produkter